Superior Challenge

News


Nico Musoke reportage Viaplay

2019-12-07


VLOG Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-12-07


Fight Card Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-12-06

Fight Card Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

Dagens invägning och Staredown på Fitnessfestivalen och komplett matchkort inför morgondagens Superior Challenge 20

Imorgon, lördag är det dags för den tjugonde upplagan av Norra Europas största MMA-gala Superior Challenge som arrangerar sitt andra evenemang i samarbete med Fitnessfestivalen. Idag det dags för invägning och efterlängtad staredown på Fitnessfestivalen.

 

Matchkortet på Superior Challenge 20 består av totalt tio matcher. I kvällens huvudmatch ska den svenska UFC-veteranen och Superior Challenges mellanviktsmästare Nico Musoke försvara sin titel för första gången mot utmanaren och Bellator-veteranen Marcelo Alfaya. Den populära norska brottarstjärna Marthin Hamlet ska sätta sin nya striking på prov mot den stående fightern Prince Aounallah. En annan av Norges absolut hetaste fighters just nu, Kenneth Bergh, med ett fläckfritt record med sju vinster går sin första match i Superior Challenge. Malin Hermansson, en av Sveriges främsta kvinnliga fighters har fått dispens av Bellator för att tävla i Superior Challenge mot Karla Benitez, den enda kvinnliga fightern som tävlat mot fyra olika UFC-mästarinnor. Järfällas Michel Ersoy möter den tuffa fransmannen Souk Khampashath. Det nya stjärnskottet Bartosz Wojcikievic står inför sin tuffaste motståndare hittills. Amatör-MMA-världsmästaren Serdar Altas vill ha revansch efter sin förra förlust. Irman Smajic skadade sig på träning i fredags och faller bort från matchkortet. Den populäre stockholmaren Fannie Redman adderades till på kortet med kort varsel. Talangen Moraad Moreno från Odenplan öppnar upp galan mot norrmannen Gard Olve Sagen. Sist men inte minst, den super-hypade matchen och efterlängtade svenska derbyt mellan Adam Westlund och Robin Roos.

 

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20.

 

Idag kl. 17:00 möts samtliga fighters för första gången ansikte mot ansikte i en spänningsladdad staredown direkt efter invägningen på stora exposcenen på Fitnessfestivalen i Stockholmsmässan.

 

Imorgon lördag kl. 19:00 går Superior Challenge 20 av stapeln i Victoriahallen på Stockholmsmässan under Fitnessfestivalen. Galan live-sänds på Viaplay i hela Norden, på TV10 i Sverige och via FITE TV över hela världen.

 

” Samarbetet med Fitnessfestivalen öppnar upp nya möjligheter för oss att sprida MMA till en bred målgrupp och via vår mediepartner Viaplay kan vi erbjuda våra atleter stor medial räckvidd. Vi har en fantastisk galan framför oss. Nico Musokes titelmatch mot Marcelo Alfaya, Malin Hermanssons match mot Karla Benitez, och det efterlängtade mötet mellan Adam Westlund och Robin Roos är kanske de mest omtalade matcherna. Men hela matchkortet är packad med spännande fighters där alla matcher kommer leverera.”

– säger Babak Ashti, grundare Superior Group International


Adam Westlund vs Robin Roos MMA Nytt

2019-12-06


Adam Westlund vs Robin Roos reportage Viaplay

2019-12-06


Behind the Scenes Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-12-05


Fight Week 2 days left Superior Chasllenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-12-05

Fight Week 2 days left Superior Chasllenge 20 - Fitnessfestivalen


Historic first Swedish event to implement Unified Rules on all bouts

2019-12-04

Första gången någonsin i svensk MMA-historia

 

Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december blir den första svenska MMA-galan någonsin där alla matcher är godkända för det internationella MMA-regelverket ”Unified Rules”.

 

Detta är ett historiskt ögonblick för svensk MMA. För första gången någonsin har alla matcher i en svensk MMA-gala blivit godkända att gå under ”Unified Rules”, eller rättare sagt, ”Internationella Professionella MMA-regler” som det egentligen heter i Sverige. Det är samma regelverk som tillämpas i samband med UFC- och Bellator-galor.

 

Samtliga UFC:s galor som arrangerats i Sverige har erhållit tillstånd av Svenska MMA Förbundet att använda Unified Rules i samband med alla sina matcher, och de har även haft tillstånd att arrangera fem-ronder i samband med sina titelmatcher istället för tre som är standard. Utöver det är det i stort sett bara Superior Challenge som blivit tilltrodd med att arrangera matcher under detta regelverk, och det endast i samband med ett fåtal matcher per evenemang. Övriga matcher har gått under ”Svenska professionella MMA-regler” vilket är en mildare version av det internationella regelsystemet. Men nu kommer alltså samtliga tio matcher på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen att gå under Unified Rules.

 

”Över tjugofem fighters har blivit värvade av UFC och Bellator direkt efter deras matcher i Superior Challenge, varav fyra efter förra galan. Vi är en internationell organisation och det här historiska ögonblicket gör det möjligt för våra svenska och nordiska atleter att vänja sig vid ett internationellt regelverk. Det har tagit svensk MMA och Superior Challenge tolv år och 20 galor att komma hit och jag ser fram emot att avnjuta detta historiska ögonblick på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen nu på lördag.”

– säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

 

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan. Invägningar och Staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.


Fight Week 3 days left Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-12-04

Fight Week 3 days left Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen


Fight Week Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-12-04


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Watch Events

Superior Challenge Viaplay TV Live

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Fighters

Superior Challenge Fighters

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook