Superior Challenge

News


Malin Hermansson ready for Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-09-12


Tobias Harila ready for Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-09-11


Irman Smajic ready for Superior Challenge 20 Fitnessfestivalen

2019-09-10


Adam Westlund vs Robin Roos - Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-09-04

Adam Westlund vs Robin Roos - Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

Rivalitet, vågspel och prestige kännetecknar efterlängtad MMA-derby

 

Den efterlängtade matchen mellan två av Sveriges framtidshopp, Adam Westlund och Robin Roos blir äntligen av på Superior Challenge 20 den 7:e december på Fitnessfestivalen.

 

Adam Westlund vs Robin Roos är en av de mest omtalade MMA-matcherna mellan två svenskar genom tiderna.

Matchen har blivit hypad p.g.a. flera aspekter, det mest uppenbara är att de skulle ha mötts två gånger tidigare men att matchen ställdes in med kort varsel båda gångerna. Men mest intressant är den idrottsliga aspekten, båda atleterna är väldigt talangfulla unga herrar som anses vara Sveriges framtidshopp inom sporten. Båda sias ha en lovande framtid och det här är en väldigt riskfylld match i början av deras karriärer. Stilmässigt är det en spännande matchning mellan två stående fighters, boxare mot thaiboxare. Viktskillnaden kan bli en viktig faktor då Robins normalvikt är tio kilo mer än Adams. Klubbrivaliteten, alla hårda ord och känsloyttringar som delats mellan de här två rivaliserande svenska MMA-klubbarna gör matchen extra laddad.

 

Bakgrund

Adam och Robin skulle ha mötts första gången som amatörer på FCR 3 (Fight Club Rush) den 18:e augusti 2018 i Västerås. Robin blev förkyld några dagar innan galan och ställde in matchen. Adam fick möta Kasim Norwich istället och vann det som blev hans sista amatörmatch.

 

Matchen bokades in för andra gången på GLOC 1 (Galan Lord of the Cage) den 13:e april 2019 i Gävle. Denna gång skulle de mötas som proffs i galans huvudmatch och båda hade vid den tidpunkten 1–0 i professionell MMA-record. Kort inpå galan under sista sparringpasset innan match blev Adam allvarligt skadad och fick föras akut till sjukhus för operation och matchen ställdes in.

 

Fakta

Robin Roos (pro MMA-record 2-2-0) som representerar Västerås Fight Club har en gedigen Muay Thai bakgrund, 23 amatör-MMA-matcher, och varit svensk mästare i amatör-MMA. Hans normalvikt är 83–84 kg men han tävlar i Weltervikt -77,1 kg. Han är 24 år gammal och 180 cm lång. Robin gick sin senaste och fjärde proffsmatch i lördags, den 31:a augusti och har nu börjat förbereda sig för mötet med Adam Westlund.

 

Adam Westlund (pro MMA-record 1-0-0) tävlar för Söders Fight Gym i Gävle. Även han har varit svensk mästare i amatör-MMA och har gått en del amatörboxningsmatcher fast han aldrig tränat boxning. Adams normalvikt är 73–74 kg och den ideala matchvikten för honom är lättvikt -70,3 kg. Han är 26 år gammal och 188 cm lång. Adam började nyligen träna efter en period av frånvaro till följd av den allvarliga skadan i våras och är aktuell för sin andra proffsmatch redan i oktober. Därefter börjar förberedelserna inför mötet med Robin Roos på Superior Challenge 20 den 7:e december på Fitnessfestivalen.

 

Matchen kommer att gå i Weltervikt -77,1 kg, utan 1 Pound Allowance, d.v.s. utan tolerans för 500 g över officiell vikt.

 

Ojojoj, kan inte vänta tills jag får se den här matchen. Den har allt som ett MMA-fan som jag vill ha. Rivalitet, vågspel, prestige och spänning i en stilmässigt intressant matchning. Utan tvekan den största svenska MMA-derby-matchen på senare år mellan två lovande stjärnor. Det har varit mycket hype och spekulationer kring den här matchen som efter två tidigare försök nu äntligen blir av på Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen den 7:e december.” – säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

 

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.  Invägningar och Staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.


Nico Musoke ready for Superior Challenge 20 Fitnessfestivalen

2019-09-01


Serdar Altas ready for Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-08-26


Michel Ersoy ready for Superior Challenge 20 - Fitnessfestivalen

2019-08-20


R.I.P Thomas Rasmussen

2019-08-19

You left us too early but your imprint on Swedish Martial Arts will live forever. R.I.P Thomas Rasmussen.

Thomas Rasmussen


Bartosz Wojcikiewic readu for Superior Challenge 20 Fitnessfestivalen

2019-08-19


David Bielkheden ready for Superior Challenge 20 Fitnessfestivalen

2019-08-16


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Watch Events

Superior Challenge Viaplay TV Live

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Fighters

Superior Challenge Fighters

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook

BUY TICKETS HERE  >>>