Superior Challenge

News


Fannnie Redman makes pro debut at Superior Challenge aganst Tiia Kohtamäki

2018-11-16

Fannie Redman vs Tiia Kohtamäki Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen

Fannie Redman gör proffsdebut på Superior Challenge mot Tiia Kohtamäki

 

Fannie Redman ställs mot Tiia Kohtamäki på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

 

Svenska Fannie gör sig redo för sin professionella MMA-debut om två veckor. Hon har gedigen bakgrund som grappler och har ett svart bälte i Judo och brunt bälte i brasiliansk Jiu-Jitsu. Utöver det har hon vunnit SM i båda sporterna och även vunnit EM och SM i amatör-MMA. Motståndaren är finskan Tiia Kohtamäki som gått två proffs-MMA-matcher mot bra fighters. Hon har bakgrund inom boxning och kickboxning och har tävlat flitigt inom båda disciplinerna.  

 

Matchen går i catchvikt - 50 kg.

 

”Det ska bli väldigt intressant att se Fannies proffsdebut och hon möter den tuffa finskan Tiia. En klassisk grappler vs striker matchning.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


The new Swedish talent faces experioenced Brazilian and Guram gets new opponent

2018-11-07

Bartosz Wojcik vs Lucas Tenorio Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen

Fight Presentation Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen Guram Kutateladze vs Guilherme C Martins

Ny svensk talang möter erfaren brasilianare och Guram får ny motståndare

 

Bartosz Wojcik möter Lucas Tenorio på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

Glaucio Eliziario är skadad och Guilherme Cadena Martins tar hans plats som motståndare till Guram Kutateladze.

 

Bartosz Wojcik gjorde proffsdebut på förra Superior Challenge galan tidigare i våras och imponerade på publiken med en vinst efter en riktig krigarmatch. Nu några månader senare är han återigen matchaktuell och denna gång mot den mycket mer erfarne brasilianaren Lucas Tenorio som gått totalt tretton professionella MMA-matcher.

 

Matchen går i bantamvikt – 61,2 kg.

 

”Bartosz gjorde bra ifrån sig i proffsdebuten och jag ser fram emot att följa hans utveckling. Lucas är helt klart en stor utmaning. Det ska bli spännande att se hur matchen utspelar sig.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

 

Guram Kutateladze, en av Sveriges hårdaste fighters får ny motståndare efter att Glaucio Eliziario blev tvungen att ställa in p.g.a. skada. Inhopparen Guilherme Cadena Martins är mer erfaren än ursprungsmotståndaren och även han från Brasilien. ”Warrior” som han även kallas har totalt gått trettioen matcher, av dessa är nitton vinster varav arton avslutats via submission.

 

”Cred till Guram som accepterar en mer erfaren motståndare och cred till Guilherme som tar matchen på kort varsel. Det är en striker vs grappler matchning där Gurams ”ground game” kommer testas.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

 


Michel Ersoy set against Athinodoros Michailidis

2018-11-06

Michel Ersoy vs Athinodoros Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen

Förre titelutmanaren i ny match mot farlig striker

 

Michel Ersoy vs Athinodoros Michailidis på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

 

Senast Michel gick match var på Superior Challenge 16 där han mötte UFC-veteranen och Superior Challenges fjäderviktsmästare Diego Nunes. Järfälla-bon har totalt gått tio professionella MMA-matcher och är en explosiv och snabb striker med en intensiv fightingstil.

 

Motståndaren Athinodoros Michailidis från Aten är också en explosiv striker som är något mer meriterade än svensken med totalt 15 proffsmatcher bakom sig. Han har mött tuffa motståndare och tränar bl.a. med UFC-legenden Brad ”One Punsch” Picket. 2014 mötte han vår svenska MMA-stjärna Simon Sköld på Strength & Honor Championship 10 i Geneve där han fick se sig besegrad via armbar endast 1:35 in i första ronden.

 

Matchen går i catchvikt - 68 kg.

 

”Båda fighters är explosiva strikers som jagar KO med tunga händer. Michel är otroligt snabb och håller alltid ett högt tempo som inte alla kan hänga med i. Athinodoros är ganska stor för viktklassen och kommer ha vikten till sin fördel. Jag rekommenderar besökare att inte blinka under den här matchen. Det kommer flyga läder med onda avsikter i varje teknik och det kommer gå snabb.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


Wrold Heavyweight Champion Turns Pro

2018-10-29

Irman Smacik vs Malik Jahmaze Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen

Världsmästaren i tungvikt gör proffsdebut

 

Irman Smajic möter Malik Jahmaze på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

 

Irman är inte bara världsmästare i amatör-MMA utan även Hasse Aros hjälte, tandhygienist i Filipinerna med Tandläkare utan gränser, och snart även proffs-MMA-fighter. Han är tvåfaldig världsmästare, europeisk mästare, och asiatisk mästare i amatör-MMA och nu är Linköping-fightern redo att gå över till proffs. I sin första professionella MMA-match möter han stockholmaren Malik Jahmaze som också han gör proffs-debut.

 

Matchen går i tungvikt -120,2 kg.

 

”Det här kommer bli en riktigt underhållande match mellan två tungt slående herrar där vad som helst kan hända.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


The toughest opponent in the Swede's carrier

2018-10-29

Biljetter Rostem Akman vs Shah Hussain Superior Challenge 18 - fitnessfestivalen

Svensken inför sin tuffaste match i karriären

 

Rostem Akman möter Shah Hussain, på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

 

Rostem Akman är obesegrad som proffs och har avslutat alla sina tre matcher via TKO. Svensken har en gedigen amatör-MMA-bakgrund med 23—3 i amatör-record och erövrat titlar som tvåfaldig svensk mästare, tvåfaldig europeisk mästare och en tredjeplacering i VM i amatör-MMA. Rostem ställs mot den meriterade Shah Hussain som har totalt 25 proffsmatcher bakom sig och har mött några av Englands främsta fighters. Engelsmannens har bakgrund inom brottning och boxning med kapacitet avsluta på KO med en träff.

 

Matchen går i weltervikt -77,1 kg.

 

”Rostem är en komplett MMA-fighter och väldigt lugn och metodisk i sina matcher, medans Shah är en aggressiv striker och brottare. Engelsmannen är helt klart den tuffaste utmaningen hittills för den talangfulla svensken och det ska bli otroligt intressant att se hur Rostem hanterar den här typen av motstånd.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


Two UFC Veterans in Welterweight Title Bout

2018-10-25

David Bielkheden vs Marcin Bandel Welterweight title bout Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen

Två UFC-veteraner gör upp om welterviktstiteln

 

Marcin Bandel utmanar Superior Challenges regerande welterviktsmästare David Bielkheden om bältet på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december.

 

David är en av Sveriges mest meriterade MMA-fighters och har tävlat som proffs i sjutton år över hela världen. Han var den förta svensken som tävlade i den japanska organisationen Pride FC och senare den andra svensken i UFC. David är svensk MMA-pionjärer med trettiosju proffsmatcher bakom sig, och han blev Superior Challenges welterviktsmästare den 8:e oktober 2016 efter att ha besegrat UFC-veteranen Luis Ramos. Av hans åtta senaste matcher har samtliga varit vinster varav de tre senaste var titelmatcher. Det här blir hans fjärde titelmatch i organisationen.

 

Utmanaren Marcin är även han UFC-veteran. Han har slagit Rickson och Royce Gracies rekord i flest antal avslutade matcher i rad via submission, totalt tolv vinster. Han har även slagit Royce Gracies rekord på flest antal avslutade matcher via submission i första ronden, totalt sexton vinster. ”Bomba” som han även kallas har hunnit med totalt tjugofyra professionella MMA-matcher under sina nio år som proffs.

 

Matchen är en titelmatch i weltervikt -77,1 kg.

 

”Håll i hatten säger jag bara. Två av Europas främsta MMA-grapplers som gör upp om bältet, och jag tror att det här kan bli Superior Challenges bästa grappling-match någonsin. Matchen är enormt laddad med mycket prestige eftersom ingen av de kommer vilja bli submittad. En titelmatch med hög underhållningsnivå.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


Karl Albrektsson vs Josh Stansbury at Superior Challenge 18

2018-10-19

Karl Albrektsson vs Josh Stansbury at Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen

”Kung” Karl möter UFC-veteran

 

Karl Albrektsson möter Josh Stansbury på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

 

Unge svenska framtidshoppet Karl ”Kung” Albrektsson kommer från en vinst på Superior Challenge 17 då han mötte ryssen Dmitry Tebekin via TKO. Svensken har tidigare tävlat framgångsrikt i Japan i organisationen Rizin FC och det här blir hans tionde professionella MMA-match i karriären.

 

Motståndaren är UFC-veteranen Josh Stansbury som bl.a. deltog i TUF 23 (The Ultimate Fighter). Amerikanen är brottare i grunden och mötte UFC:s före detta tungviktsmästare Stipe Miocic i sin sista amatör-MMA-match innan han gick över till proffs 2009. Det här blir hans sextonde professionella MMA-match.

 

Matchen går i lätt tungvikt -93 kg.

 

”Josh är en meriterad fighter som gått många matcher i brottning, amatör-MMA och även proffsmatcher. Han har mött bra fighters och tränat med topp-killar i sporten. Kalle är en av Sveriges mest lovande unga talanger just nu, och han är hungrig. Det här är en riktigt högkvalitativ match som inte bör missas.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


Rematch Simon Sköld vs Jerry Kvarnström at Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen

2018-10-18

Rematch Simon Sköld vs Jerry Kvarnström at Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen

Returmöte i Finnkamp med Sveriges mest folkkära MMA-fighter

 

Simon Sköld laddar just nu för ett returmöte mot Jerry Kvarnström på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

 

Den här matchen är väldigt laddad. Dels är det ett returmöte efter en krigarmatch, sen är det en klassisk matchning mellan Striker vs Grappler, men framförallt är det en MMA-Finnkamp kryddad med urgammal rivalitet mellan Sverige och Finland.

 

De båda möttes tidigare i år på Superior Challenge 17 där finländare gick segrande ur matchen efter fjorton minuter av intensivt krig. Det var en otroligt spännande match som gick fram och tillbaka där båda atleterna försökte ta matchen till sin domän.

 

Båda fighters är avslutare. Simon har avslutat 90% av sina vinster kontra Jerrys 95% avslut av sina vinster. Svensken har en jämn fördelning av avslut via submission och KO medans finländaren har avslutat samtliga sina vinster via submission.

 

Svensken är född i Hultsfred och har Karate-bakgrund. Efter hundratals matcher i disciplinen och meriter som trefaldig svensk mästare gick han över till traditionell Jujutsu där han blev nordisk mästare. Det var via det senare som han blev introducerad till Brasilians Jiu-Jitsu och MMA. Totalt har svensken hunnit med 14 professionella MMA-matcher sedan 2010 och har endast en förlust i sina senaste sju matcher.

 

Finländaren är från Åbo och är brottare i grunden med meriter som finsk guldmedaljör i fristilsbrottning. Därefter började Jerry med Muay Thai och gick över till professionell MMA under 2005 och har sedan dess gå totalt 24 matcher.

 

Matchen går i Catchewight -67 kg.

 

”Det här är en riktigt spännande returmatch och en klassisk matchning mellan striker vs grappler. Båda atleter visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap, både under och efter matchen när de möttes i våras. Vi i Superior Challenge uppskattar det otroligt mycket och det är just det som vi vill promota.

Jerry är en otroligt tuff fighter som inte ger upp. Han kommer vilja korta ner Simons distans och dra till sig honom nära för att ta matchen till stående-clinch eller marken. Han kommer vilja vara fysisk och grötig och trötta ut svensken. Simon har i flertalet matcher visat att även han är en hårding. Han är en rörlig och pricksäker striker som har kapacitet att avsluta med en träff. Han kommer nog vilja röra på sig konstant och hålla sin distans och nöta ner finländaren genom att pricka honom med slag och sparkar.

Jag vill se en hungrig Simon inför den här returmatchen som jag tror blir kvällens match.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

 


The Swede's first fight after UFC against Pride FC veteran

2018-10-12

Nico Musoke vs Daniel Acacio Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen

Svenskens första match efter UFC mot Pride FC veteran

 

Svenska Nico Musokes första MMA-match efter UFC blir mot Pride FC veteranen Daniel ”The Viking Hunter” Acacio på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december.

 

Nicos senaste UFC-match mot Bojan Velickovic på UFC Fight Night 109 – Gustafsson vs Teixeira i Ericsson Globe Arena lämnade ingen oberörd. Efter totalt sex matcher i UFC är han nu tillbaka på hemmaplan i Superior Challenge. Svensken har varit aktiv som proffs i totalt elva år och det här blir hans tjugonde match i karriären där han ställs mot en väldigt meriterad och erfaren motståndare.

 

Acacio pensionerade sig från fighting för ett par år sedan men är nu tillbaka. Han gjorde sig ett namn i den japanska MMA-organisationen Pride FC och har mött några av sportens absolut främsta fighters. Brasilianaren är skolad i den legendariska Curitiba-klubben Chute Boxe under Rudimar Fedrigo tillsammans med Wanderlei Silva, Mauricio ”Shogun” Rua, Murilo ”Ninja” Rua, och Anderson Silva. Daniel är Superior Challenges före detta welterviktsmästare men han blev av med sin titel när han lade handskarna på hyllan. Smeknamnet ”The Viking Hunter” fick han efter att ha besegrat fyra svenskar och det här blir hans andra match efter comebacken.

 

Matchen går i mellanvikt (-83,9 kg).

 

”Nicos är en av Sveriges absolut främsta MMA-fighters och hans sista match i UFC var magisk. Jag är otroligt glad över att få tillbaka honom till Superior Challenge och han kommer vara livsfarlig i mellanvikt. Acacio är en legend och otroligt underhållande. Han är en väldigt komplett MMA-fighter med enorm erfarenhet och stort självförtroende. Han tar risker för att bjuda publiken på show och går alltid in i en match med siktet inställd på ett spektakulärt avslut. Det här kan bli kvällens bästa match.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


Guram Kutateladze vs Glaucio Eliziario Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen

2018-10-10

Guram Kutateladze vs Glaucio Eliziario Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen

Hela vägen från Rio de Janeiro till Stockholm för att möta den stenhårda svensken

 

Glaucio Eliziario åker hela vägen från Rio de Janeiro i Brasilien för att möta en av Sveriges hårdaste fighters, Guram Kutateladze från Malmö på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december.

 

Malmöiten Guram visade stor potential under sin förra match på Superior Challenge 17 där han mötte den oortodoxa fightern Nicolas Joannes. Med sex raka vinster bakom sig står svensken än en gång inför en svår utmaning. Glaucio representerar en av Brasiliens mest välrenommerade MMA-klubbar där han dagligen tränar med världsstjärnor som bland annat Jose Aldo och Superior Challenges före detta mellanviktsmästare, Thales Leites.

 

”Guram har stor potential. Han är en lugn, sansad, och teknisk fighter, men framförallt stenhård. Glaucio är en fysisk fighter som gärna maler ner sina motståndare. Stilmässigt är det en traditionell striker vs. grappler matchning som jag verkligen ser fram emot. ”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Superior Fighters

Superior Challenge Fighters

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Live on Viaplay

Superior Challenge Viaplay TV Live

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook

BUY TICKETS HERE →