Superior Challenge

News


"King" Karl Albrektsspn vs "The Housewives' Choice" Chris Fields

2019-04-16

Karl Albrektsson vs Chris Fields Superior Challenge 19 Cirkus

”Kung” Karl Albrektsson ställs mot ”The Hosewives’ Choice” Chris Fields

 

Karl Albrektsson är planerad att möta UFC:s The Ultimate Fighter deltagare Chris Fields på Superior Challenge 19 den 11:e maj på Cirkus.

 

Med endast ett par veckors vila efter sin kommande match på Rizin i Japan ska den unga svenska talangen gå upp i buren på Cirkus för att möta Chris. Irländaren har varit både Cage Warriors mästare och Cage Contenders mästare och deltog även i UFC:s The Ultimate Fighter.

 

Den här matchen går i lätt tungvikt.

 

”Ett möte mellan två allroundkillar, två avslutare, två underhållande fighters och färgstarka profiler. Karl är en av Nordens främsta talanger och en av de intressantaste karaktärerna i MMA. Jag har följt hans karriär i många år och är ett stort fan. Det ska bli kul att se honom gå match på Cirkus mot en tuff och erfaren fighter.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International


Robin Roos vs JP Basauri Corrales

2019-04-13

Robin Roos vs JP Basauri Corrales Superior Challenge 19 CIrkus

Pretty Boy och JP i returmöte

 

”Pretty Boy” Robin Roos gör debut i Superior Challenge i en rematch mot “JP” Christopher Jeanpier Basauri Corrales på Superior Challenge 19 den 11:e maj på Cirkus.

 

Robin, 1-0-0 som proffs, är en lovande talang och en av de nya svenska proffs-fighterna som tävlat flitigt som amatör. Han har gått 23 amatörmatcher och varit Svensk Mästare i amatör-MMA. I en av hans amatörmatcher under 2017 mötte han JP och förlorade via Submission.

JP 0-1-0, gjorde sin proffsdebut på Superior Challenge 18 mot Adam Westlund och förlorade via domslut. I den matchen visade han ett komplett game och att han även utvecklat sitt stående.

Nu ska dessa unga herrar mötas igen fast under proffsregler i en klassisk grappler vs striker match.

 

Den här matchen går i weltervikt.

 

”Både Robin och JP visade i sina proffsdebutmatcher att de är ganska allround och det ska bli väldigt kul att se de mötas igen fast som proffs. Det ligger mycket prestige i den här matchen. Inte bara för att det är två unga talanger på väg upp i karriären utan främst för att det är en laddad rematch. Det blir nog en underhållande match som jag verkligen ser fram emot.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International


Serdar Altas is going to meet the toughest opponent of his career in Jhonata Silva

2019-04-12

Serdar Altas vs Jhonata Silva Superior Challenge 19 Cirkus

Svenska världsmästaren inför sitt elddop

 

Den svenska världsmästaren i amatör-MMA, Serdar Altas kommer att möta brassen Jhonata Silva på Superior Challenge 19 den 11:e maj på Cirkus.

 

Serdar Altas har tävlat framgångsrikt i amatör-MMA sedan 2015 där han bl.a. erövrade ett VM-guld 2017. Året efter gick han sin första professionella MMA-match på Superior Challenge 17 som även den galan gick av stapeln på Cirkus. Nu efter tre raka vinster står svensken inför sitt elddop.

 

Jhonata Silva kommer hela vägen från Rio de Janeiro för den här matchen. Med ursprung i Nova Uniao har han tränat med några av sportens absoluta elit som ex. Jose Aldo, Thales Leites mfl. Han är rankad nr 1 i Brasilien i stråvikt och har erövrat den mest prestigefulla titeln i Brasilien, Shooto Brazil Champion. Nu går han upp en viktklass för att möta svensken och med 6-1 i professionell MMA-record är han Serdars tuffaste utmaning hittills.

 

Den här matchen går i flugvikt.

 

”Serdar är en supertalang och han har samlat på sig mycket erfarenhet som amatör. Som proffs har han mött tuffa fighters och avslutat samtliga. Men Jhonata är en ny sorts utmaning, och en ny nivå motståndare som Serdar aldrig mött tidigare, men jag tycker definitivt att han är redo för den här nivån. Det lutar åt att det blir en superteknisk och innehållsrik match med mycket action.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International


David Bielkheden vs Silmar Nunes at Superior Challenge 19 Cirkus

2019-04-10

https://www.ticketmaster.se//event/superior-challenge-19-biljetter/539759?brand=se_superior

Bielkheden möter Nunes på Cirkus

 

Möte mellan två meriterade fighters, David ”Buster” Bielkheden och Silmar ”Sombra” Nunes, på Superior Challenge 19 den 11:e maj på anrika Cirkus.

 

David är Superior Challenges regerande welterviktsmästare och den första mästaren i organisationen som erövrat det eftertraktade bältet. Med en imponerande 18 år lång karriär som professionell MMA-fighter, en lång meritlista, och totalt 38 pro-MMA-matcher varav nio raka vinster, är David inte bara en svensk MMA-pionjär, utan även en av Sveriges absolut främsta aktiva MMA-fighters idag. Svensken har länge sökt en väg tillbaka till UFC och den här matchen kanske ger honom just den möjligheten.

 

Motståndaren Silmar är även han en väldigt meriterad och erfaren fighter och lite av en legend i Brasilien. Han är bl.a. känd för att gå matcher ofta med kort mellanrum mellan varje match. Ibland flera matcher på en och samma dag, eller flera matcher med bara en veckas mellanrum. Därför har han hunnit med totalt 53 pro-MMA-matcher sedan han gjorde proffsdebut 2007 och har vunnit sju av sina senaste nio matcher. Silmar har varit Norra Brasiliens No-Gi mästare och har även gått proffsboxningsmatcher.

 

Den här matchen går i weltervikt och är ej en titelmatch.

 

”Jag är så imponerad av David som tävlat på toppnivå i arton år och trotts det bibehållit fokus och hunger. Vi är stolta över att ha en svensk MMA-legend på kortet som än en gång ställs mot en meriterad grappler i form av Silmar. På pappret är det en grappler vs grappler matchning mellan två väldigt erfarna fighters, men det återstår att se ifall det blir action-packad grappling-match eller om kombattanterna väljer att hålla matchen stående?

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International


Rostem Akman takes on Juho Valamaa at Superior Challenge 19 - Cirkus

2019-03-25

Rostem Akman vs Juho Valamaa Superior Challenge 19 cirkus

Rostem Akman takes on Juho Valamaa

Superior Challenge 19 - Cirkus

May 11th 2019

Cirkus Arena, Stockholm

Buy Tickets here: https://www.ticketmaster.se//event/superior-challenge-19-biljetter/539759?brand=se_superior

* * * *

Besten från finska vildmarken äntrar Cirkus för årets MMA-finnkamp

 

Rostem Akman tar ett stort kliv upp och utmanar Finlands främsta welterviktare, Juho Valamaa på Superior Challenge 19 på Cirkus den 11:e maj.

 

Rostem Akman skaffade sig en gedigen bakgrund inom amatör-MMA mellan 2014 och 2016. Med meriter som tvåfaldig svensk mästare, tvåfaldig europeisk mästare, bronsplacering i VM, och 23–3 i amatör-record kände han sig redo för att gå över till proffs 2017. Han har sedan dess gått fyra matcher på Superior Challenge och vunnit samtliga dessa. Nu tar svensken ett rejält kliv upp i nivån av motståndare och tar sig an en väldigt erfaren fighter.

 

Juho Valamma är en av Finlands mest meriterade fighters och den främsta welterviktaren. Han gick över från proffs-boxning till MMA 2011 och har sedan dess hunnit med totalt 21 st. proffsmatcher varav 15 vinster. Trotts att han har en bakgrund inom boxning, har ca 70% av hans vinster varit via submission. Juho mötte Zebaztian Kadestam på Superior Challenge 15 och nu två år senare, och efter fyra matcher är det återigen dags för en MMA-finnkamp. Åbo fightern är en naturälskare som gärna spenderar tid i skog och natur där han laddar energi och hämtar styrka inför sina matcher, och den 11:e maj äntrar besten från den finska vildmarken Cirkus.

 

”Jag är imponerad av Rostem som tar den här matchen och jag tycker att det är helt rätt. Han är redo att börja möta nordiska toppnamn och vill man bli bäst måste man möta de bästa. Juho är en väldigt erfaren fighter och han har en knepig fightingstil som neutraliserar motståndarnas styrkor. Det här är en MMA-finnkamp som sent kommer glömmas.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International

 

Biljetter finns på https://www.ticketmaster.se//event/superior-challenge-19-biljetter/539759?brand=se_superior

 

Se tidigare Superior Challenge galor på Viaplay: https://viaplay.se/serier/superior-challenge.


Dylan Andrews vs Nico Musoke in a MW Title Bout

2019-03-15

Dylan Andrews vs Nico Musoke MW title fight superior challenge 19 cirkus

Dylan Andrews vs Nico Musoke in a MW Title Bout

Nico Musoke challenges Superior Challenge's middle weight champion Dylan Andrews for the title at Superior Challenge 19 on May 11th at Cirkus arena in Stockholm.

Buy tickets here: https://www.ticketmaster.se/event/superior-challenge-19-biljetter/539759?brand=se_superior

* * * *

Svenska:

Två UFC-veteraner i titelmatch

 

Nicholas ”Nico” Musoke utmanaren Superior Challenges mellanviktsmästare Dylan ”The Villain” Andrews om titeln på Superior Challenge 19 den 11:e maj i Stockholm.

 

Thales Leites blev den första mellanviktsmästaren i Superior Challenge efter att ha besegrat MMA-legenden Jeremy Horn via domslut på Superior Challenge 7 på Hovet under 2011. Dock blev brasilianaren värvad av UFC direkt efter att han blev mästare och titeln blev därmed vakant.

 

Svenska UFC-veteranen Papy ”Makambo” Abedi fick chansen att tävla om mellanviktsbältet på Superior Challenge 15 mot Dylan ”The Villain” Andrews i dennes första match utanför UFC. De hade mötts en gång tidigare i UFC där Dylan vann, och så blev även utfallet i returmötet. Dylan gick segrande från matchen via ett spektakulärt avslut och blev därmed organisationens nya mellanviktsmästare.

 

Nu står titeln återigen på spel när ännu en svensk UFC-veteran får möjlighet att ta hem bältet till Sverige. Utmanaren Nico Musoke gick sin första match utanför UFC på Superior Challenge 18 under 2018 där han vann över Daniel ”The Viking Hunter” Acacio via domslut.

 

Svensken har 14-5-1 i record mot nya zeeländarens 18-8-1. Dylan är sju år äldre än Nico men i övrigt är kombattanterna ungefär lika långa och har ganska lika fysiska attribut. Det här är en av huvudmatcherna på Superior Challenge 19 den 11:e maj på Cirkus i Stockholm.

 

”Vi är stolta över att kunna bjuda på ännu en stor titelmatch på Superior Challenge 19. Nico Musoke vs Dylan Andrews är en otroligt spännande matchning som både attraherar svenska och internationella fans. Jag tror det kan bli en av de bästa matcherna på svensk mark under 2019.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International

 

Köp biljetter här: https://www.ticketmaster.se/event/superior-challenge-19-biljetter/539759?brand=se_superior

 

Se tidigare Superior Challenge galor på Viaplay: https://viaplay.se/serier/superior-challenge


Ticket Release Superior Challenge 19 at Cirkus and title bout Simon Sköld vs Diego Nunes

2019-02-22

Simon Sköld Superior Challenge 19 Cirkus 11 maj

Biljettsläpp Superior Challenge 19 på Cirkus och titelmatch med Simon Sköld

 

Simon Sköld står inför sitt livs största utmaning då han ska utmana Bellator- och UFC-veteranen och Superior Challenges regerande fjäderviktsmästare, Diego Nunes om bältet på Superior Challenge 19. Galan kommer att gå av stapeln den 11:e maj på Cirkus på kungliga Djurgården i Stockholm. Biljetter släpps till allmänheten på måndag 25:e februari kl. 10:00.

 

Diego Nunes, Superior Challenges fjäderviktsmästare, är bland den absoluta världseliten inom divisionen och har tävlat i organisationer som WEC, UFC, Bellator och numera Rizin. Han gick sin sista match i UFC 2013 varpå han gick över till Bellator och därefter gick han direkt över till Superior Challenge. 2014 blev han Superior Challenges mästare efter att ha besegrat legenden Joachim ”Hellboy” Hansen i andra ronden på Superior Challenge 11. Detta trotts att han ådrog sig en sidoledbandsskada i höger knä under första ronden. Han försvarade sin titel på Superior Challenge 16 mot Michel Ersoy och nu har det blivit dags för brasilianarens andra titelförsvar. Denna gång är det ”The Gentleman” som utmanar mästaren.

 

Simon Sköld vann sin senaste match och returmötet med Jerry Kvarnström för tre månader sedan. The Gentleman har gått sammanlagt 15 professionella MMA-matcher och av de senaste åtta matcherna har han endast en förlust. Som 18-åring flyttade Simon till Stockholm från Hultsfred för att satsa på sin dröm, att bli en professionell fighter. Innan den första professionella MMA-matchen under 2010 tävlade han flitigt inom olika kampsporter men främst Karate. Han hann bli trefaldig svensk mästare och även nordisk mästare i Jujutsu innan han fann kärleken till MMA. Diego Nunes är utan tvekan svenskens farligaste motståndare hittills och själv är han supertaggad inför mötet.

 

”Efter år av träning känns det bra att äntligen få gå en titelmatch. Nu kommer fokus 110% att ligga på förberedelserna. Min tränare har lagt en superplan och jag kommer att vara i mitt livs form. Det kommer att bli en mycket sevärd match!”

Säger Simon Sköld, professionell MMA-fighter.

Succén med den lyxiga inramningen på Cirkus fortsätter. Eventformatet som Superior tog fram i samband med sin första gala i arenan var väldigt uppskattad av både arenapublik och fighters. Buren sänktes ner i mitten av arenan som i en grop med läktare runt om för att efterlikna antikens gladiatorspel med Colosseum-liknande känsla. Atmosfären i arenan var magisk och besökare omnämnde Cirkus som den främsta fighting-arenan i Sverige. Förutom den unika utformningen och vackra faciliteten finns det fantastiska hospitality-möjligheter med VIP-bord så nära som en armlängds avstånd från MMA-buren. Alla dessa förutsättningar bäddar för en oförglömlig kväll med actionpackad MMA-underhållning med Las Vegas känsla.

 

Pre-sale biljetter med medlemsrabatt släpps redan imorgon kl.10:00 till Superiors medlemmar.

Nu på måndag 25:e februari kl. 10:00 är det officiellt biljettsläpp till allmänhet med Early Bird erbjudandet 15% rabatt på samtliga biljetter, fram till 4:e mars kl. 10:00 då ordinarie priser börjar gälla. Biljetter säljs online via Superior Challenges hemsida www.superiorchallenge.com, via Cirkus www.cirkus.se, samt via Ticketmaster www.ticketmaster.se.

 

”Jag gillar Simons inställning, han vill utmana sig själv och siktar mot toppen. För att bli bäst måste man möta de bästa och det är just det han gör när han ställs mot Diego Nunes. Mästaren tog ett par dagars betänketid innan han antog utmaningen och matchen går av stapeln den 11:e maj.

Det kommer bli en magisk kväll. Sist vi var på Cirkus fick vi otroligt mycket positiv feedback från publiken så vi ser fram emot att arrangera ännu en gala i denna vackra och anrika arena, och skapa en ännu bättre upplevelse för besökare och TV-tittare.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International

 

Se den förra galan, Superior Challenge 18, samt alla tidigare galor på Viaplay. Nytt på Viaplay sedan förra galan är att Superior Challenges gala-arkiv numera är upplagda som en serie i kanalen https://viaplay.se/serier/superior-challenge.

 

Ackrediteringsförfrågningar eller pressrelaterade frågor mailas till: press@superiorchallenge.com

Diego Nunes Superior Challenge 19 Cirkus 11 maj


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Watch Previous Events

Superior Challenge Viaplay TV Live

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Challenge Fighters

Superior Challenge Fighters

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook

BUY TICKETS HERE →