Superior Challenge

News


Ticket Release Superior Challenge 19 at Cirkus and title bout Simon Sköld vs Diego Nunes

2019-02-22

Simon Sköld Superior Challenge 19 Cirkus 11 maj

Biljettsläpp Superior Challenge 19 på Cirkus och titelmatch med Simon Sköld

 

Simon Sköld står inför sitt livs största utmaning då han ska utmana Bellator- och UFC-veteranen och Superior Challenges regerande fjäderviktsmästare, Diego Nunes om bältet på Superior Challenge 19. Galan kommer att gå av stapeln den 11:e maj på Cirkus på kungliga Djurgården i Stockholm. Biljetter släpps till allmänheten på måndag 25:e februari kl. 10:00.

 

Diego Nunes, Superior Challenges fjäderviktsmästare, är bland den absoluta världseliten inom divisionen och har tävlat i organisationer som WEC, UFC, Bellator och numera Rizin. Han gick sin sista match i UFC 2013 varpå han gick över till Bellator och därefter gick han direkt över till Superior Challenge. 2014 blev han Superior Challenges mästare efter att ha besegrat legenden Joachim ”Hellboy” Hansen i andra ronden på Superior Challenge 11. Detta trotts att han ådrog sig en sidoledbandsskada i höger knä under första ronden. Han försvarade sin titel på Superior Challenge 16 mot Michel Ersoy och nu har det blivit dags för brasilianarens andra titelförsvar. Denna gång är det ”The Gentleman” som utmanar mästaren.

 

Simon Sköld vann sin senaste match och returmötet med Jerry Kvarnström för tre månader sedan. The Gentleman har gått sammanlagt 15 professionella MMA-matcher och av de senaste åtta matcherna har han endast en förlust. Som 18-åring flyttade Simon till Stockholm från Hultsfred för att satsa på sin dröm, att bli en professionell fighter. Innan den första professionella MMA-matchen under 2010 tävlade han flitigt inom olika kampsporter men främst Karate. Han hann bli trefaldig svensk mästare och även nordisk mästare i Jujutsu innan han fann kärleken till MMA. Diego Nunes är utan tvekan svenskens farligaste motståndare hittills och själv är han supertaggad inför mötet.

 

”Efter år av träning känns det bra att äntligen få gå en titelmatch. Nu kommer fokus 110% att ligga på förberedelserna. Min tränare har lagt en superplan och jag kommer att vara i mitt livs form. Det kommer att bli en mycket sevärd match!”

Säger Simon Sköld, professionell MMA-fighter.

Succén med den lyxiga inramningen på Cirkus fortsätter. Eventformatet som Superior tog fram i samband med sin första gala i arenan var väldigt uppskattad av både arenapublik och fighters. Buren sänktes ner i mitten av arenan som i en grop med läktare runt om för att efterlikna antikens gladiatorspel med Colosseum-liknande känsla. Atmosfären i arenan var magisk och besökare omnämnde Cirkus som den främsta fighting-arenan i Sverige. Förutom den unika utformningen och vackra faciliteten finns det fantastiska hospitality-möjligheter med VIP-bord så nära som en armlängds avstånd från MMA-buren. Alla dessa förutsättningar bäddar för en oförglömlig kväll med actionpackad MMA-underhållning med Las Vegas känsla.

 

Pre-sale biljetter med medlemsrabatt släpps redan imorgon kl.10:00 till Superiors medlemmar.

Nu på måndag 25:e februari kl. 10:00 är det officiellt biljettsläpp till allmänhet med Early Bird erbjudandet 15% rabatt på samtliga biljetter, fram till 4:e mars kl. 10:00 då ordinarie priser börjar gälla. Biljetter säljs online via Superior Challenges hemsida www.superiorchallenge.com, via Cirkus www.cirkus.se, samt via Ticketmaster www.ticketmaster.se.

 

”Jag gillar Simons inställning, han vill utmana sig själv och siktar mot toppen. För att bli bäst måste man möta de bästa och det är just det han gör när han ställs mot Diego Nunes. Mästaren tog ett par dagars betänketid innan han antog utmaningen och matchen går av stapeln den 11:e maj.

Det kommer bli en magisk kväll. Sist vi var på Cirkus fick vi otroligt mycket positiv feedback från publiken så vi ser fram emot att arrangera ännu en gala i denna vackra och anrika arena, och skapa en ännu bättre upplevelse för besökare och TV-tittare.”

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International

 

Se den förra galan, Superior Challenge 18, samt alla tidigare galor på Viaplay. Nytt på Viaplay sedan förra galan är att Superior Challenges gala-arkiv numera är upplagda som en serie i kanalen https://viaplay.se/serier/superior-challenge.

 

Ackrediteringsförfrågningar eller pressrelaterade frågor mailas till: press@superiorchallenge.com

Diego Nunes Superior Challenge 19 Cirkus 11 maj


Babak Ashti at Viaplay studio on Swedish TV TV10

2019-01-02

Babak Ashti Viaplay studio at TV10

Babak Ashti, Superior Group International's founder, at Viaplay studio on Swedish TV TV10 talking about Swedish MMA history and Alexander "The Mauler" Gustafsson's title bout against Jon "Bones" Jones at UFC 232.


Happy Holidays (1)

2018-12-23

Happy Holidays Superior Group International


VLOG Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen Fight Night

2018-12-20


VLOG Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen Weigh-In Day

2018-12-20


Superior Challenge 18 Broke New Viewer Record

2018-12-06

Superior Challenge 18 broke viewer record

Superior Challenge 18 Broke New Viewer Record as the most watched martial arts program ever on Swedish TV

***

Superior Challenge 18 slog nytt TV-rekord

TV-sändningen av Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen på TV10 slog tittarrekord.Bästa tittarsiffror någonsin i Sverige för svensk gala.

Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen gick av stapeln den 1:a december i Stockholmsmässan. Galan sändes live på Viaplay i Sverige, Norge, Danmark och Finland, på FITE TV globalt utanför Norden samt på TV10.

 

Live-sändningen på TV10 slog det svenska tittarrekordet med över 250,000 i räckvidd. Tidigare svenska rekordet var Superior Challenge 9 med 151,000 tittare, vilket innebär en kraftig 66 procentig ökning med 100,000 nya tittare. Därmed blir Superior Challenge 18 det fjärde mest sedda av alla program på TV10 under hela hösten. Endast Ryders Cup i golf, Fotboll PSG vs. Napoli och Speedway GP i Polen hade större räckvidd. Under den senaste månaden (1 november - 1 december) är Superior Challenge på förstaplats som det mest sedda programmet i kanalen, och hade fler tittare än Handbollen som gick på Prime Time i samma dag. Källa: MMS.

 

Galan går att titta på i efterhand på Viaplay. Nytt på Viaplay, sedan ett par dagar tillbaka går det även att titta på tidigare Superior Challenge galor i kanalen https://viaplay.se/serier/superior-challenge. Just nu består Superior Challenges fightingbibliotek av de senaste åtta evenemangen och inom kort kommer även resterande galor att adderas till utbudet.

 

” Nya tittarrekordet betyder enormt mycket för mig personligen och är ett stort steg för MMA som sport. Det är en tydlig indikation på att Superior Challenge och MMA växer explosionsartat. Tillsammans med vår partner Nordic Entertainment Group bygger vi svensk och nordisk MMA, och genom Viaplay och TV10 når vi ut till en bred målgrupp med sporten vi älskar.”

Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Group International.


FIGHT NIGHT Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen

2018-12-01

Fight Night Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen


Weigh-In Day Superiuor Challenge 18 - Fitnessfestivalen

2018-11-30

weigh-in day Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen


Fight Card Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen

2018-11-28

Fight Card Superior Challenge 18 Fitnessfestivalen

Komplett matchkort Superior Challenge 18

Fullspäckat matchkort med tjugosex fighters som gör sig redo för invägning nu på fredag den 30 november kl. 17:00 på Fitnessfestivalen, och dagen efter, lördagen den 1:a december är det äntligen dags för Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen.

Då har det blivit dags igen att testa vår svenska MMA-elit mot internationella stjärnor i världens största MMA-bur. Superior Challenge fyller 10 år och jubileumsåret avslutas med detta exklusiva event med fantastiska matcher i ett unikt samarbete med norra Europas största träning- och hälsomässa, Fitnessfestivalen.  

Kvällen bjuder på totalt tretton matcher där kvällens Main Event är en riktig rysare, returmötet mellan Sveriges mest folkkära fighter Simon ”The Gentleman” Sköld och Jerry Kvarnström. Storstjärnan Nico Musoke är tillbaka i Superior Challenge och gör sin första match utanför UFC mot ”The Viking Hunter” Daniel Acacio i en titelkvalmatch i mellanvikt. Framtidshoppet Karl ”Kung” Albrektsson möter TUF- och UFC-veteranen Josh Stansbury i en titelkvalmatch i lätt tungvikt. Svenska MMA-pionjären David Bielkheden går sin tredje titelmatch mot UFC-veteranen Marcin Bandel, och många många fler.

Fight Card Superior Challenge 18 - Fitnessfestivalen: http://superiorchallenge.com/events/next-event/superior-challenge-18/fight-card/

Nu på fredag den 30:e november kl. 17:00 kommer invägningen att gå av stapeln i Stockholmsmässans A-hall på stora expo-scenen under Fitnessfestivalen. Det är en otroligt intressant tillställning där man får en tydlig bild av fighternas aktuella form och en inblick i vad som kan förväntas av dem under match på lördagen.

Superior Challenge 18 har ett väldigt starkt fight card med högkvalitativa matcher och toppfighters på olika nivåer. Det kommer bli en magisk gala och jag rekommenderar verkligen att man upplever den live om man har möjlighet. Det finns bara ett fåtal biljetter kvar och glöm inte att en köpt biljett till Superior Challenge 18 ger fri entré till Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under hela lördagen. Vi ses där!”

Säger Babak Ashti, grundaren av Superior Group International.

 


Fight Week - 3 days left

2018-11-27

Fight week 3 days left superior challenge 18 fitnessfestivalen


Superior Champions

Superior Challenge Champions

Watch Previous Events

Superior Challenge Viaplay TV Live

Tickets

Superior Challenge Tickets

Next Event

Next Event SC13

Superior Challenge Fighters

Superior Challenge Fighters

Superior Wear

Superior Wear

Superior Gear

Superior Gear

Superior Group Int.

Superior Group International

YouTube

Twitter

Instagram

Facebook

BUY TICKETS HERE →